Banden bepalen in hoge mate het weggedrag en de veiligheid van de motor. De bandenspanning dient dan ook regelmatig te worden gecontroleerd om de wegligging optimaal te houden en onregelmatige slijtage te voorkomen. Wij adviseren onze klanten dan ook om de banden te vervangen wanneer het profieldiepte minder dan 2 mm bedraagt. Daarmee houdt u de rijeigenschappen, veiligheid én het comfort op een hoog niveau!

Al vanaf een profieldiepte van vier millimeter neemt de grip van van de banden op het natte wegdek duidelijk af. Vooral bij brede banden is dit duidelijk merkbaar. De profieldiepte van de banden is bepalend voor de grip en de remweg. Hoe dieper het profiel, hoe beter het water word afgevoerd en hoe eerder u tot stilstand komt. Een paar millimeter méér profiel verkort de remweg al snel met vele meters. Bij te gering profiel kunnen de banden het contact met het oppervlak verliezen. De motor word onbestuurbaar en remt niet of nauwelijks meer. Het is daarom aan te raden
om met uw banden niet door te rijden tot het wettelijk minimale profiel van één millimeter is bereikt. Afhankelijk van de breedte zouden banden op z’n laatst bij anderhalf tot twee millimeter vervangen moeten worden. (hoe breder hoe eerder)

Motorservice Oscar Goos beschikt over de juiste apparatuur om uw banden probleemloos te (de)monteren en uit te balanceren. U vertrekt weer met een “nieuwe” motor!